Beleef de smaak van pure passie!

Agriturismo Villa Valente is een biologisch gecertificeerd boerenbedrijf uit Le Marche. De olijfbomen op het landgoed cultiveren we op een biologische manier en plukken we met de hand. De diverse soorten Olijfolie Extra Vergine komt direct van het land en heeft zijn eigen karakter dat past bij verschillende gerechten. Wij adviseren u graag!

Wij produceren verschillende smaken olijfolie, van zacht, krachtig tot pittig. We doen alles in eigen beheer. Ons bedrijf is biologisch gecertificeerd door ICEA volgens Europese wetgeving. Onze olijfolie is extra vergine, wat o.a. betekent dat het olie is uit een eerste persing, onbehandeld is en een zuurtegraad heeft lager dan 0,8%.

Samen met een aantal andere olijfboeren hebben we diverse smaken ontwikkeld.

VERDE – For Every Day

Deze blend is een gebalanceerde mix van verschillende olijven uit Le Marche en wordt koud geperst. Het heeft een heldere groene kleur met intense goudgele tinten, de geur van olijven met tonen van vers gras en een fruitige, zachte smaak. Een smaakvolle olie, heerlijk in zowel warme als koude gerechten en salades.

BIANCO – For a delicate cuisine

Deze zachte olijfolie wordt koud geperst van olijven uit de regio Le Marche, Italië, de Leccino-olijf. De olie wordt gekenmerkt door de groene kleur wat neigend tot geel, met een gebalanceerd fruitige geur en een smaak die wordt gekenmerkt door een harmonieuze balans tussen zoet en bitter met tonen van amandel. Ideaal bij witvlees, vis en over geroosterd brood.

Rosso – For Strong Dishes

Deze olijfolie extra vergine wordt koud geperst van olijven uit de regio Le Marche Italië, de Piantone di Mogliano. Het heeft een zeer lage zuurgraad en een hoog gehalte aan antioxidanten. Het heeft een groene kleur, een licht fruitige geur en een intense smaak met een harmonieuze bitter die neigt naar pittig. Heerlijk over gegrild rundvlees, groene salades en in de soep.

Monocultivar

Een single olijfolie (of monocultivar olie) is een olie gemaakt van olijven van een enkele variëteit (cultivar).
Olijven zijn niet allemaal hetzelfde. In Italië zijn er 395 verschillende variëteiten van olijven, officieel geregistreerd in het Italiaanse Olijfolieregister. Veel van deze variëteiten zijn autochtoon, dat wil zeggen, niet geïmporteerd.

Elke variëteit is anders dan de andere: sommige variëteiten hebben een vroege rijping, andere laat; sommige soorten zijn resistent tegen tegenslagen, andere zijn gevoelig. En dus hebben de oliën van verschillende soorten olijven verschillende kenmerken, zowel vanuit chemisch als organoleptisch oogpunt: sommige zijn rijk aan polyfenolen en hebben intense aroma’s en smaken, andere zijn licht en delicaat; in sommige is het pittig, in andere valt het op door de geur van vers fruit, gras, artisjok, tomaat …

Een monovariëtische olie is meestal een olie met een sterke persoonlijkheid, zeer typerend, zeer representatief voor het territorium waarin hij wordt geproduceerd en zeer zeldzaam.
Slechts een zeer klein percentage van de in Italië geproduceerde oliën is monovarietaal, meestal wordt de olie gemaakt met meer verschillende soorten olijven die samenwerken.