3 soorten Italiaanse Extra Vergine Olijfolie in luxe box ‘Picasso’

Italiaanse Extra Vergine Olijfolie in luxe box  — LIMITED EDITION — prijs: 39,95 euro

En zo ontstond ons nieuw etiket ‘Picasso’ in gelimiteerde oplage!

In de afgelopen zomer van 2022 vierde Cees met zijn vader, moeder en broer vakantie op onze Agriturismo Villa Valente in Le Marche, Italië. Cees zat regelmatig op het terras te schetsen & te tekenen met zijn speciale potloden & stiften. Wij waren wel nieuwsgierig wat hij aan het maken was èn direct onder de indruk!

Zo heb ik Cees op een dag gevraagd of hij voor ons een mooie tekening wilde maken, waarbij hij natuurlijk zelf mocht bedenken wat hij bij onze Agriturismo vond passen.

Vlak voor zijn vertrek terug naar Nederland, kwam hij het kunstwerk brengen. Hij had gekozen voor ’Huis aan de mediteriaanse zee’ van Picasso.”Wauw….daar gaan we ‘wat’ mee doen!”

Mag ik u even voorstellen:

Hallo, ik ben Cees Kraakman, ben 13 jaar en woon in Zuid Scharwoude, West-Friesland.

Ik zit op het Regius College en mijn favoriete vakken zijn koken en bouw. Mijn hobby’s zijn tekenen/schilderen en bakken. Ik schilder graag Picasso en van Gogh. Zo was ik met pappa en mamma op vakantie bij Ron en Ianthe en heb een schilderij zoor ze gemaakt, gebaseerd op een  tekening van Picasso, ‘Het huis aan de mediteriaanse zee’

De olijfolie

Op basis van deze tekening hebben we etiketten ontworpen zodanig dat de 3 etiketten naast elkaar de volledige tekening weergeeft. De 3 flessen bevatten onze 3 olijfoliën, te weten Verde, Bianco en Rosso.

Eén voor elke dag, één voor delicate gerechten en één voor de pittige gerechten. Leuk om cadeau te geven, maar zeker ook heerlijk om zelf mee te experimenteren.

Verde

250ml

VERDE – For Every Day

Deze blend is een gebalanceerde mix van verschillende olijven, Leccino en Piantone di Mogliano, wordt koud geperst. Het heeft een heldere groene kleur met intense goudgele tinten, de geur van olijven met tonen van vers gras en een fruitige, zachte smaak. Een smaakvolle olie, heerlijk in zowel warme als koude gerechten en salades.

Bianco

250ml

BIANCO – For a delicate cuisine

Deze zachte olijfolie wordt koud geperst en gemaakt van alleen de Leccino-olijf, dit heet monocultivar. De olie wordt gekenmerkt door de groene kleur wat neigend tot geel, met een gebalanceerd fruitige geur en een smaak die wordt gekenmerkt door een harmonieuze balans tussen zoet en bitter met tonen van amandel. Ideaal bij witvlees, vis en over geroosterd brood.

Rosso

250ml

Rosso – For Strong Dishes

Deze olijfolie extra vergine wordt koud geperst van olijven, genaamd Piantone di Mogliano. Het heeft een zeer lage zuurgraad en een hoog gehalte aan antioxidanten. Het heeft een groene kleur, een licht fruitige geur en een intense smaak met een harmonieuze bitter die neigt naar pittig. Heerlijk over gegrild rundvlees, groene salades en in de soep.